Planet Texel, Duindorp De Koog  - 2016 tot heden

Waddeneiland Texel streeft ernaar in 2020 geheel zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water. Dit wordt Planet Texel genoemd. Planet De Koog vloeit hieruit voort. Op dit moment is er in dit duindorp veel vraag naar woningen, maar in de toekomst valt deze vraag weg door vergrijzing. In opdracht van de gemeente Texel heb ik een projectenboek gemaakt waarmee de woningcorporatie duurzame investeringen kan doen. Er ligt nu een plan voor flexibele, zelfvoorzienende, gasloze woningen. Die gemaakt zijn van duurzaam materiaal en die het mooie duinlandschap niet aantasten.

> Animatie Planet Texel - Duindorp De Koog

 

Een fontein op het stationsplein – heden

Ik heb het initiatief genomen om met de ondernemersvereniging stationsbuurt Heiloo dit project voor te bereiden en een definitief schetsontwerp met begroting aan te bieden aan B&W van Heiloo. Dit gaat op 15 oktober a.s. gebeuren.

Wij willen het stationsplein veel leuker maken dan het nu is. Wij willen een fontein op het plein! 

Op 20 juli j.l. heb ik samen met de voorzitter van de ondernemersvereniging Edith Zonneveld (van de brillenwinkel!!) een netwerkborrel georganiseerd. Ik heb uitnodigingen uitgedeeld (zie plaatje). Een kado op het plein dat de mensen mochten uitpakken. We hebben twee ontwerpen gemaakt. Wij hebben de ontwerpen aan een waslijn opgehangen tussen de mooie bomen. De ondernemers mochten het mooiste plan kiezen. Een ontwerp met ronde vormen is nipt (6 tegen 5) als beste uit de bus gekomen. Een definitief schetsontwerp is gereed en wordt momenteel met GP Groot berekend. GP Groot gaat het plan ook uitvoeren.

 

Het plan voorziet in een podium voor artiesten. Daar ga ik samen met cafe Aris de Wit zes zomermiddagen op het plein organiseren. Zoals de kermis. De eerste zondag zet ik schotse en ierse bands op het podium. Daarna nodigen we Artiance uit om regionaal talent daar te presenteren. 

De fontein wordt een "bedriegertjes"fontein en wordt gesponsord door ijssalon Pinoccio. 

Er komt een dansvloer waar Plaza Cinco dansavonden op gaat organiseren. Tevens een grote houten tafel, Daar gaat Plaza Cinco maandelijks bij mooi weer stampot avonden organiseren voor alleengaande mensen.

De fietsen gaan van het plein naar de spoorbaan rand. Er komen bloembakken die bloemenzaak Kim aan de stationsweg per seizoen gaat vullen.

 

Dit is een voorbeeld van Practische Democratie. Ik maak er een boekje over. Ondernemers en burgers nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving en betalen er aan mee.

 

Projecten in voorbereiding en uitvoering (op contract)

 

1. Herontwikkeling schoollocatie Den Hoorn (Texel)

Het realiseren van een tehuis voor demente mensen.

 

2. Herontwikkeling van een schoollocatie Oosterend (Texel)

Het realiseren van een tiental zorgwoningen.

 

3. Realiseren van 6 tiny houses in de n Burg (Texel)

Bij succes van dit project nog een 12tal tiny houses. 

Allemaal in de Vlinderbuurt.

 

4. Het realiseren van STOERE zorg in de Westrand van Alkmaar aan de N9

Op 4000m2 grond: een appartementengebowouw (10 woningen) en 11 tiny houses. Met een Heemtuin. En we bouwen het eerste biologisch dynamisch wegrestaurant aan de N9 in Alkmaar!!! Nooit vertoond. Ik doe dit samen met Jurgen van der Ploeg van FAROarchitecten: zie www.faro-architecten.nl en Minka Haverkoorn van Buitenom: zie www.buitenom.nl

 

5. Tiny houses

Ik heb een productielijn voor tiny houses ontwikkeld. Samen met FARO architecten en Minka van Buitenom. Als je een kavel met een bouwvergunning hebt bouwen wij een tiny house naar wens. De huizen worden 3D geprint. Er zijn meerder bedrijven die het doen. Ik contracteer 1 bedrijf samen met FARO architecten voor de productielijn. Een huis vraagt een investering van € 80.000 tot € 120.000.

 

6. X tiny houses op een boerenkavel in Nieuwe Niedorp.

Voor een opdrachtgever realiseer ik met mijn productielijn en de omgevingsarchitect Minka een nader te bepalen hoeveelheid tiny houses waarvan enkele zorgwoningen zijn.

 

Acquisitie

 

BUCH gemeente (650 ambtenaren): 1 daagse training - Kracht van stad en platteland: de succesvolle ambtenaar.

In offertestadium. 

 

Grave: Uitvoeringsplan voor de visie van Geuze van West 8. De bestaande fortificaties weer in alle vroegere glorie herstellen. 

Ik heb contact om Grave te helpen met het maken van het uitvoeringsplan. In eerste instantie doe ik dat gratis.